Cafés


Amadeus café
Plotersgracht 41, 9000 Gent
Website Amadeus Café
Café-bar met streekbieren

Rococo
Corduwaniersstraat 57, 9000 Gent
Facebook Rococo

Café Rococo zou eigenlijk ook… Chez Betty kunnen heten. Want uitbaatster Betty is nog een échte gastvrouw; zij is vriendelijk, dankbaar voor elk bezoek, houdt van kunst en performances, weet haar gasten te verleiden met een lekker zelfgebrouwen Valentijnsdrankje, kortom, een bezoekje aan Rococo is écht de moeite waard.

Tip: op zaterdag optreden van Rudy de Sutter.

‘t Velootje
Kalversteeg 2, 9000 Gent

“Over here from London – what a place! Love the music, the atmosphere, the beers! Thanks for the great time and the beers! A legend of a bar!”
“Twee keer hier geweest en Lieven heeft mijn feesten heeeeeel goed gemaakt en Curt van een depressie afgeholpen. Michelle from Marke”
Als je een korte samenvatting wil van alle commentaren: ‘t Velootje is een plaats waar iedereen tenminste één keer in z’n leven moet geweest zijn. Tenminste!

White Cat
Drongenhof 40 – 9000 Gent
http://www.whitecat.be

White Cat bevindt zich in het Drongenhof en is een combinatie van bar – winkel – galerij – trendsetsalon. Op de menukaart staan exclusieve dranken, meubilair, belichting en kunst. Het decor is filmisch en de aquariums in de toog surrealistisch. Voor de liefhebbers van coctails is White Cat de place to be. En wie van architectuur, interieurvormgeving en design houdt, moét deze plaats gezien hebben!